ETHIEK IN HET HART VAN ONZE BESLISSINGEN
Masalto wil ethische koffie aanbieden. Daarom staat de mens centraal in het project. Door lokale gemeenschappen te ondersteunen, lokale producenten een eerlijke beloning te geven en de toeleveringsketen transparant te maken, zorgen we ervoor dat elke koffie-ervaring ethisch en verantwoord is. Ontdek onze toewijding aan kwaliteit en fairtrade koffie.
Een ethische koffie met respect voor mensen
Másalto is toegewijd aan het aanbieden van ethische koffie van hoge kwaliteit, geteeld met respect voor het milieu en voor mensen. We zijn er trots op dat we ethische arbeidsomstandigheden voor boeren ondersteunen en de hele productieketen traceerbaar en transparant maken voor eerlijke handel. Onze toewijding aan Fair Trade koffie betekent dat elk kopje koffie waarvan je geniet een ethische en verantwoordelijke daad is. Ontdek hoe wij het verschil maken door vandaag nog voor een Másalto Fair Trade koffie te kiezen.
Másalto steunt lokale gemeenschappen
Om zijn uitzonderlijke espressokoffie te maken, werkt Másalto rechtstreeks samen met lokale boeren. Zij kennen hun land en plantages beter dan wie dan ook en bevinden zich in de beste positie om de koffiebonen te oogsten volgens traditionele methoden en met respect voor voorouderlijke tradities. Door lokale gemeenschappen te steunen, creëren we banen en zetten we ons in om rechtstreeks met de boeren een eerlijke prijs te bepalen. Vandaag de dag zijn we trots op onze inzet voor eerlijke en verantwoorde handel op de koffiemarkt.
Bijdragen aan de ontwikkeling van koffieboeren
Másalto steunt de EFICO Foundation, een Belgisch initiatief dat wordt gecontroleerd door de Koning Boudewijnstichting. Deze particuliere stichting zonder winstoogmerk biedt structurele steun aan lokale koffieproducenten en hun gezinnen om hun levensomstandigheden te verbeteren. Door vast te houden aan dit doel, stellen we de mens centraal in ons project, werken we ethisch en eerlijk, met de wens om een positieve en blijvende impact te hebben op de koffie-industrie.
ethiek rijmt op kwaliteit. Tegenwoordig is de beste manier om de herkomst en traceerbaarheid van een koffie te garanderen de kwaliteit ervan. De specialty coffees die wij selecteren vereisen immers een specifiek personeelsbestand en aanzienlijke dagelijkse zorg. Ze zijn dus duurder, maar zorgen er ook voor dat we onze boeren eerlijk kunnen vergoeden.
waarom másalto?
duurzame verpakking
Bij Másalto wordt het respect voor het milieu ook weerspiegeld in de keuze van de verpakking. Of het nu gaat om het behoud van de kwaliteit van het product of de toekomst van onze planeet, wij gebruiken duurzame en 100% recycleerbare verpakkingen!
langzaam en gecontroleerd roosteren
Másalto heeft gekozen voor een espressobranding, waarbij de bonen langzaam worden gebrand op een temperatuur tussen 208° en 212°, zodat de suikers de tijd krijgen om hun heerlijke aroma’s te ontwikkelen en de koffie een ideale body te geven met een ongeëvenaarde diepte in de mond.
UITZONDERLIJKE ORIGINES
Másalto koffie wordt gemaakt volgens de pure traditie: 100 % Arabica bonen uit zeven verschillende regio’s van de wereld.
Másalto hecht veel belang aan de ethische dimensie van de koffieproductie. Daarom worden onze 100% Arabica bonen geteeld met respect voor het milieu en de biodiversiteit. We doen er ook alles aan om lokale boeren eerlijk te betalen. We ondersteunen lokale gemeenschappen en hebben een transparante toeleveringsketen om een verantwoorde en ethische productie te garanderen.