GRATIS LEVERING VANAF 25€ AANKOOP
-
BEVEILIGDE BETALING
-
GELEVERD IN 72U

Een ethische koffie met respect voor mensen

De kern van Másalto is de wens om ethische koffie aan te bieden, geteeld met respect voor het milieu en voor mensen. Daarom zetten we ons al meer dan 15 jaar in voor arbeidsomstandigheden waarin de boeren een eerlijke prijs krijgen en voor een traceerbare en transparante productieketen.

Másalto steunt lokale gemeenschappen

Om zijn uitzonderlijke espresso te maken, werkt Másalto samen met lokale boeren. Omdat zij hun land en hun plantages beter kennen dan wie ook en het best in staat zijn de bonen op traditionele wijze en volgens voorouderlijke tradities te oogsten. Door lokale gemeenschappen te steunen, creëren we banen en zetten we ons in om rechtstreeks met de boeren een eerlijke prijs te onderhandelen.

Bijdragen aan de ontwikkeling van koffieboeren

Másalto steunt de EFICO Foundation, een Belgisch initiatief dat wordt gecontroleerd door de Koning Boudewijnstichting. Deze particuliere stichting zonder winstoogmerk biedt structurele steun aan lokale koffieproducenten en hun gezinnen om hun levensomstandigheden te verbeteren. Door vast te houden aan dit doel, stellen we de mens centraal in ons project, werken we ethisch en eerlijk, met de wens om een positieve en blijvende impact te hebben op de koffie-industrie.

ethiek rijmt op kwaliteit. Tegenwoordig is de beste manier om de herkomst en traceerbaarheid van een koffie te garanderen de kwaliteit ervan. De specialty coffees die wij selecteren vereisen immers een specifiek personeelsbestand en aanzienlijke dagelijkse zorg. Ze zijn dus duurder, maar zorgen er ook voor dat we onze boeren eerlijk kunnen vergoeden.

Meilleur café en grain

waarom másalto?

duurzame verpakking

Bij Másalto wordt het respect voor het milieu ook weerspiegeld in de keuze van de verpakking. Of het nu gaat om het behoud van de kwaliteit van het product of de toekomst van onze planeet, wij gebruiken duurzame en 100% recycleerbare verpakkingen!

langzaam en gecontroleerd roosteren

Másalto heeft gekozen voor een espressobranding, waarbij de bonen langzaam worden gebrand op een temperatuur tussen 208° en 212°, zodat de suikers de tijd krijgen om hun heerlijke aroma’s te ontwikkelen en de koffie een ideale body te geven met een ongeëvenaarde diepte in de mond.

UITZONDERLIJKE ORIGINES

Másalto koffie wordt gemaakt volgens de pure traditie: 100 % Arabica bonen uit zeven verschillende regio’s van de wereld.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat het met een beetje goede wil nog steeds mogelijk is om ethische en duurzame koffie aan te bieden, een cultuur op het ritme van de natuur te bepleiten en af te stappen van het industriële proces dat koste wat het kost rendabel moet zijn ten koste van Moeder Natuur en haar bossen.

Het is goed je weer te zien.

Het is goed je weer te zien.