GRATIS LEVERING VANAF 25€ AANKOOP
-
BEVEILIGDE BETALING
-
GELEVERD IN 72U

de oorsprong van másalto koffie

Másalto koffie is van ongeëvenaarde kwaliteit. Om deze uitmuntendheid te bereiken, zorgen wij ervoor dat elke productiefase aan nauwgezette eisen voldoet: 100 % Arabica bonen van traditionele plantages, teelt op het ritme van de natuur, handmatige oogst, zorgvuldige selectie, espressobranding en slim ontworpen verpakkingen.

de origines

De door Másalto gekozen koffiebonen zijn 100 % Arabica bonen en komen uit zeven verschillende regio’s in de wereld (Ethiopië, Guatemala, Burundi, Nicaragua, El Salvador, Peru en Cerrado, een savannegebied in Zuid-Amerika). Door origines te mengen, creëren we een unieke blend met specifieke smaken.

Cultuur

Másalto respecteert het ritme van de natuur en zorgt ervoor dat de plantages worden behandeld met het grootste respect voor het milieu, de planten en de mensen die ze verbouwen. We gebruiken bijvoorbeeld geen pesticiden of andere chemicaliën in onze biologische blend.

Wist u dat? Koffiebonen zijn afkomstig van de koffieplant, die alleen groeit in het tropische gebied (tussen de Kreeftskeerkring (noorden) en de Steenbokskeerkring (zuiden)). Dit is precies waar Másalto zijn unieke koffie verbouwt, afkomstig van schaduwplanten die onder het bladerdak van het bos groeien op een minimale hoogte van 1.200 meter. Waarom zo hoog? Omdat zuurstof daar zeldzamer is. Dit betekent dat de bessen langer rijpen en meer suikers krijgen (en zo hun unieke en intense smaak krijgen die zich tijdens het roosteren ontwikkelt).

Oogsten

Koffie kan op drie manieren worden geoogst: machinaal, door te zeven of handmatig. De koffieplant is complex en kwetsbaar en moet met grote zorg worden behandeld. Omdat alleen mensen onderscheid kunnen maken tussen rijp en onrijp fruit aan dezelfde tak, besloot Másalto te kiezen voor handmatige oogst. Dat is wel duurder, maar daardoor kunnen we op een zorgvuldige en traditionele manier werken.

Selectie van de koffiebonen

Na de oogst worden de groene koffiebonen in de zon gedroogd (als bessen of na verpulping en fermentatie) en vervolgens gesorteerd op hardheid en grootte, zodat ze gelijkmatig kunnen worden gebrand om een eindproduct van hoge kwaliteit te verkrijgen.

over cafeïne...

Cafeïne is de meest geconsumeerde farmacologisch actieve stof ter wereld Het zit niet alleen in koffie en thee, maar ook in cacao, chocoladeproducten en meer dan 60 andere plantensoorten. Zoals iedereen weet, helpt koffie vermoeidheid te bestrijden en fysieke prestaties te verbeteren, maar het is ook aangetoond dat het een uitstekende bron van antioxidanten is en vele andere gezondheidsvoordelen heeft.

branden

Branden is het ‘roosteren’ van groene koffie. Om de ontwikkeling van de smaken te bevorderen en een perfect resultaat te bereiken, spelen het volume, de kooktijd en de temperatuur een belangrijke rol. Bij Másalto geloven we in langzaam, kleinschalig branden, waardoor de bonen gelijkmatig worden gebrand en allemaal hun ideale kleur krijgen. En bovendien gebeurt het hele proces in België!

Wat is espressobranding?

Om een koffie aan te bieden die perfect geschikt is voor espressomachines, heeft Másalto gekozen voor een espressobranding, waarbij de bonen langzaam worden gebrand op een temperatuur tussen 208° en 212°, zodat de suikers de tijd krijgen om hun heerlijke aroma’s te ontwikkelen en de koffie een ideale body te geven met een ongeëvenaarde diepte in de mond.

verpakking

Zodra de koffie is gebrand, wordt hij snel gekoeld en verpakt. Om de versheid van onze espresso te garanderen heeft Másalto gekozen voor een verpakking onder druk met een hoogwaardig ventiel. We branden en leveren just-in-time, d.w.z. met minimale voorraden.

Waarom is het zo belangrijk om koffie goed te verpakken?

Na het branden ondergaat de koffie verschillende reacties (oxidatie door zuurstof uit de lucht, ranzigheid van de was en vetten die in de bonen aanwezig zijn …). Daarom is het van cruciaal belang om hem zo snel en zo goed mogelijk in te pakken

Waarom masalto?

Wat is een "Specialty Coffee"?

De term ‘Specialty Coffee’ verwijst naar koffie van de hoogste kwaliteit met een beoordeling van meer dan 80/100. Deze score wordt toegekend na een zorgvuldige proeverij van de koffie en is gebaseerd op allerlei criteria zoals boongrootte, kleur en aromaprofiel, maar houdt ook rekening met de manier waarop de koffie wordt verbouwd en geoogst.

een koffie die mensen respecteert

De kern van Másalto is de wens om ethische koffie aan te bieden, geteeld met respect voor het milieu en voor mensen. Daarom zetten we ons al meer dan 15 jaar in voor arbeidsomstandigheden waarin de boeren een eerlijke prijs krijgen en voor een traceerbare en transparante productieketen.

wat is biologische koffie?

Biologische koffie is koffie die gedurende minstens 5 jaar zonder synthetische chemicaliën en op pesticidevrije grond is verbouwd. Het traject van een dergelijke koffie wordt van aanplant tot consumptie nauwlettend gevolgd, om contact met niet-biologische bonen te vermijden en zo de zuiverheid ervan te bewaren. Dit vereist speciale aandacht van producenten, handelaren en branders!

ons Másalto assortiment

Het klassieke mengsel ontwikkelden we als eerste. Het bevat bonen van zes uitzonderlijke oorsprongen die van de Q Graders een score tussen 82 en 85 kregen. Rijk van smaak, met een ideale body, diepte van smaak en een perfecte balans van tropisch fruit, chocolade en nootachtige aroma’s.

Het is goed je weer te zien.

Het is goed je weer te zien.