GRATIS LEVERING VANAF 25€ AANKOOP
-
BEVEILIGDE BETALING
-
GELEVERD IN 72U

Wat is een "Specialty Coffee"?

Másalto koffie is een mix van ‘Specialty Coffee’ of ‘Gourmet Coffee’. Deze benaming, een garantie voor uitmuntendheid en zeer hoge kwaliteit, wordt gebruikt voor koffie met een score van meer dan 80 % na een zorgvuldige proeverij door een of meer erkende Q Grader(s). Deze score is gebaseerd op strenge criteria zoals bonengrootte, kleur, aromaprofiel en de manier waarop de koffie wordt geteeld en geoogst.

Een unieke smaak

Het aanbieden van kwaliteitskoffie staat centraal in onze aanpak. Om deze intense en smaakvolle smaak te verkrijgen, gebruiken we 100 % Arabica bonen die op grote hoogte (meer dan 1.200 meter) worden geteeld, in een tropisch klimaat onder een bladerdek. Másalto, gecertifieerd als Specialty Coffee, heeft een uniek en superieur karakter met een evenwichtige, rijke en harmonieuze smaak en aroma’s van fruit, chocolade en toast.

Een transparante aanpak

Een koffie is pas ‘Specialty Coffee’ als hij 100 % traceerbaar is en de productieketen volledig transparant is, zowel wat betreft de herkomst (de precieze regio of zelfs de plantage) als de behandeling van de bonen na de oogst. Zo vindt u op de verpakking van Másalto informatie die u amper zult terugvinden op koffie uit de supermarkt.

kwaliteit betekent eerlijkheid. Tegenwoordig is rechtstreeks kopen bij de producent nog de enige manier om zeker te zijn van koffie van topkwaliteit. Onze hooglandkoffies zijn duurder omdat ze veel arbeid en zorg vergen, maar de kwaliteit ervan is tenminste gewaarborgd en de telers worden eerlijk vergoed.

Onvergelijkbare kwaliteit

Másalto wil een constante kwaliteit bieden door ethiek, mensen, milieu en uitmuntendheid centraal te stellen. We wijzigen voortdurend het percentage en de herkomst van ons mengsel om een constante smaak te verkrijgen, perfect in evenwicht tussen zuurte en bitterheid.

Onze strenge normen worden weerspiegeld in elk stadium van de productie van onze unieke mengsels, die worden gemaakt van de beste Arabica’s en voldoen aan zeer nauwkeurige specificaties. We gebruiken alleen groene koffiebonen van de ideale grootte die met de hand zijn geplukt door lokale boeren.

másalto klassiek

Het klassieke mengsel ontwikkelden we als eerste. Het bevat bonen van zes uitzonderlijke oorsprongen die van de Q Graders een score tussen 82 en 85 kregen. Rijk van smaak, met een ideale body, diepte van smaak en een perfecte balans van tropisch fruit, chocolade en nootachtige aroma’s.

másalto BIO

De Másalto BIO blend, geteeld op grond vrij van chemicaliën, bestaat uit ‘Specialty Coffees’ van drie uitzonderlijke origines die van Q Graders een score tussen 82 en 87 kregen. Hij heeft een ideale body, een gecontroleerde zuurgraad en een perfect evenwicht van aroma’s van vanille, rozenthee en koffiebloesem.

Het is goed je weer te zien.

Het is goed je weer te zien.