GRATIS LEVERING VANAF 25€ AANKOOP
-
BEVEILIGDE BETALING
-
GELEVERD IN 72U

Hoe maakt u een goede espresso?

Espresso is de beroemdste drank, de drank die het meest in de smaak valt bij koffieliefhebbers, de drank die de meeste smaak afgeeft!

Het doel van deze pagina is u te helpen een expert te worden in het thuis maken van de perfecte espresso.

Daarvoor onthullen we de 10 belangrijkste elementen bij het maken van uw espresso:

  1. De basis van een goede espresso
  2. De apparatuur die nodig is om een espresso te maken
  3. Koffie en water: de essentiële grondstoffen
  4. De ideale watertemperatuur voor espresso
  5. Hoe doseert u koffie voor een espresso?
  6. Succesvol koffie zetten
  7. De juiste koffiekop kiezen
  8. Uw koffie en uw koffiezetapparaat voorbereiden
  9. Koffie-extractie
  10. Veel voorkomende problemen en hun oplossingen

Wat is een espresso?

Espresso is een drank met een diepe smaak, gemaakt van gebrande en gemalen koffie. Het woord ‘espresso’ vindt zijn oorsprong in Italië rond 1900. Het beschrijft een koffie die ‘snel voor u’ is bereid. Tegenwoordig betekent ‘caffè’ in Italië dat u een espresso bestelt. Het Nationaal Instituut voor Italiaanse Espresso werd zelfs opgericht om dit grote erfgoed in stand te houden.

U kunt espresso herkennen aan:

  • De crema (schuim bovenop de koffie) heeft een zeer donkere hazelnootbruine kleur, die het kopje van 25 ml bedekt. De textuur is bijzonder dik, de druppels crème zijn zeer klein en er zijn geen luchtbellen of witte vlekken. De crème vervliegt niet en laat geen glimp van de koffie eronder achter.
  • Het kopje heeft een intense geur met tonen van bloemen, fruit, toast en chocolade.
  • De body is aromatisch, dicht, vol, zacht en geurig.
  • Al deze sensaties worden lang in de mond gevoeld na het doorslikken van de koffie, het aroma is langdurig. De zuurgraad en bitterheid zijn goed in balans. Er is geen of nauwelijks merkbare adstringerende smaak (droge mondgevoel).

Je zou ook kunnen genieten van

Het is goed je weer te zien.

Het is goed je weer te zien.